Näin käytät Twitteriä tehokkaasti: 5 tehokäyttäjän vinkkiä

twitter
Kollegani ihmettelevät usein aktiivisuuttani sosiaalisessa mediassa. Tässä blogipostauksessa paljastan sinulle menetelmäni, joiden ansiosta muutaman minuutin panostuksella saan näkyvyyttä koko päiväksi.

Sosiaaliseen mediaan on helppo uppoutua. Kenties sinullakin pikavisiitti Facebookiin muuttuu helposti viideksi minuutiksi, vaikka niin ei pitänyt käydä.

Myös Twitterin jatkuvaa uutisvirta tempaa käyttäjän helposti mukaansa. Jatkuvasti näytölle vierivät päivitykset, toinen toistaan kiinnostavammat linkit ja uutiset vievät helposti someaktiivin mukaansa.

Itse käytän nykyään sosiaaliseen mediaan huomattavasti vähemmän aikaa kuin pari vuotta sitten. Silti saan somesta enemmän irti, koska nyt keskityn olennaiseen.

Seuraavien viiden Twitter-vinkin avulla myös sinä voit tehostaa ja yksinkertaistaa Twitterin käyttöä huomattavasti.

1. Seuraa entistä vähemmän Twitter-käyttäjiä

Itse seurasin alussa Twitterissä satoja, lopulta 2000 käyttäjää. Seurasin uusia käyttäjiä, koska toivoin näin kasvattavani omaa seuraajamäärää.

Tämä oli huono idea. Twitter-näyttöni täyttyi jatkuvasti Twitter-addiktien kannaltani merkityksettömistä päivityksistä. Kiinnostavat sisällöt hukkuivat tuhansiin tyhjänpäiväisyyksiin.

Twitterin tehokäyttö alkoi, kun puolitin seuraamieni Twitter-käyttäjien määrän. Nyt suurin osa näytölleni tulevista twiiteistä on minua aidosti kiinnostavia. Välillä saattaa mennä minuutteja ilman ensimmäistäkään twiittiä.

manageflitterKäyttäjien karsimiseen käytin maksutonta ManageFlitter-työkalua.

ManageFlitterin avulla löydät helposti esimerkiksi käyttäjät, joilla on huono seuraajien ja seurattujen käyttäjien suhde. Samoin työkalu auttaa tunnistamaan spämmikäyttäjät oikeista käyttäjistä.

Itse poistin seurattavien tilien joukosta myös Twitteriä pulinaboksina käyttävät chattaajat. Tämä onnistuu helpoimmin, kun käytät korviesi välissä sijaitsevaa suodatinta. Aina kun havaitset chattaajan, harkitse käyttäjän poistamista seurattavien tilien joukosta!

Jos Twitter-näyttösi tuntuu täyttyvän tyhjänpäiväisyyksistä, puolita seuraamiesi Twitter-tilien määrä. Silloin havaitset helpommin viestit, joilla oikeasti on merkitystä.

2. Keskustele vähemmän, kuratoi enemmän

Jo aikaisemmin olin luopunut Twitteristä keskustelukanavana. Keskustelun sijaan kuratoin sisältöjä, jaan eteenpäin muiden luomia verkkosisältöjä.

Tähän on oikeastaan vain yksi poikkeus: kun osallistun johonkin kiinnostavaan konferenssiin tai seminaariin, twiittaan esitelmien parhaat pointit reaaliaikaisesti verkkoon. Toisinaan tästä syntyy kiinnostavia keskusteluita.

Keskusteluun kollegoiden kanssa on kuitenkin parempi käyttää muita kanavia: reaaliaikaiseen chattiin osallistuminen on useimmille meistä sula mahdottomuus.

Jaa siis kollegoidesi ja kilpailijoidesi sisältöjä verkossa. Säästät aikaa ja sinut huomataan.

3. Automatisoi kiinnostavien sisältöjen etsiminen

Kuratointi vaatii sekin aikaa. Jos etsisin ”käsityönä” kiinnostavat, jakamisen arvoiset sisällöt, kuluisi siihen päivässä helposti tunti aikaa.

Nyt minulta menee siihen noin viisi minuuttia.

Tämä onnistuu myös sinulta, kun automatisoit kiinnostavien sisältöjen etsimisen. Itse käytän tähän Paper.li-aggregaattoreita. Paper.li-palvelun avulla voit rakentaa sinua ja yleisöäsi kiinnostavista teemoista oman virtuaalilehden, joka hakee automaattisesti sisällöt esimerkiksi Twitteristä, blogeista ja YouTubesta.

paperli

Mm. web-analytiikkaan ja hakukoneoptimointiin liittyviä blogeja seuraan joka aamu päivittyvän paper.li-lehden avulla.

Oman paper.li-lehden perustat helposti osoitteessa http://paper.li.

4. Ajasta ja automatisoi

Twiittien ajastaminen säästää sekin huomattavasti aikaa: kun ajastat viestit etukäteen, et unohdu viettämään aikaasi somessa.

Ajastaminen onnistuu usean maksuttoman työkalun avulla.

Itse olen käyttänyt seuraavia kolmea työkalua:

  • Buffer
  • Hootsuite
  • Tweetdeck

Tällä hetkellä oma suosikkini on Buffer. Bufferiin voit rakentaa twiittausaikataulun, jonka mukaan twiittauksesi lähtevät maailmalle. Sen avulla voit kirjoittaa twiittisi yhdellä istumalta seuraavaksi päiväksi tai pariksi.

buffer

Bufferin avulla voit lähettää päivityksiä myös muihin some-kanaviin. Itse käytän sitä myös LinkedIn-päivitysten ajastamiseen.

Bufferissa on myös kohtuullisen hyvin toimiva kiinnostavien sisältöjen suosituskone. Sen avulla ainakin englanninkielellä twiittaava käyttäjä saa hetkessä aikataulutettua muutaman klikkauksia keräävän uudelleentwiittauksen.

Bufferin saat käyttöösi maksutta osoitteessa: https://buffer.com/

Toisinaan käytän myös Tweetdeckiä. Tweetdeck on erinomainen apuväline esimerkiksi konferensseissa, joiden aikana haluan seurata konferenssin hashtagia omana palstanaan.

tweetdeckTweetdeckin löydät osoitteeesta: https://tweetdeck.twitter.com/

5. Täydennä älypuhelimella aukkoja

Aamuvarhaisella päivittyvä paper.li-lehti ei kuitenkaan riitä työpäivän aikana tapahtuvien julkaisujen seuraamiseen.

Päiväsaikaan käynnistän pari kertaa puhelimeni Twitter-applikaation. Teen tavallisesti vain yhden haun: haen hashtagillä #SEO merkittyjä sisältöjä.

Jos haku nostaa esiin jotain kiinnostavaa, jaan twiitin eteenpäin. Tähän meni aikaa noin 15 sekuntia.

Näiden viiden menetelmän ja työkalun avulla hälyn ja huutelun täyttämä Twitter muuttui tehokkaaksi tiedonhaun kanavaksi.

Niksit ovat yksinkertaisia ja näin jälkikäteen ajateltuna itsestäänselviä. Silti minulta meni kauan näiden perusasioiden oivaltamiseen.

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi Twitterin tehokäyttöön? Mitä työkaluja sinä käytät some-viestintäsi tehostamiseen? 

Yksi vastaus artikkeliin ”Näin käytät Twitteriä tehokkaasti: 5 tehokäyttäjän vinkkiä

  1. Käytän Tweetdeckiä ja Twitterlistoja apuna jotta saan seulottua ne mielenkiintoisimmat aiheet joko hashtagein tai omien keräämieni listojen perusteella.

    Buffer on päivittäisessä käytössä, minulla on business-versio koska asiakastilejä ja omia sometilejä on jo liki parikymmentä.
    Paitsi Twitteriin niin ajastan postauksia myös Google+:aan, Facebookin, Pinterestiin ja LinkedIn:iin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *