Sisältömarkkinointi voi olla myös kuvia, videoita ja musiikkia

man-736846_640Blogissani olen kirjoittanut sisältömarkkinoinnista lähinnä tekstinikkarin näkökulmasta. Aina tekstit eivät kuitenkaan ole parasta sisältömarkkinointia: videot, musiikki ja kuvat voivat toimia sinun kohdallasi tekstiä paremmin.

Kuva, ääni ja video kaikki täydentävät tekstisisältöjä mainiosti: Kuva kiinnittää tekstiä paremmin verkon selailijan huomion. Äänitiedostot taas on mahdollista kuunnella vaikkapa matkan varrella mp3-soittimella, silloin sisältösi kuluttaminen ei edellytä tietokoneen ääressä istumista.

Videolla taas on mahdollista esittää asioita, jotka vain vaivoin taipuvat sanoiksi. Esimerkiksi jonkin teknisen hilavitkuttimen käyttöön liittyvien ongelmien ratkaiseminen onnistuu usein helpoimmin sopivan ohjevideon avulla.

Jaa sisältöä, jolla on merkitystä

Silloinkin kun jaat multimediaa tai kuvatiedostoja, on sinun otettava huomioon verkkosivulla käyvien ihmisten tarpeet. Kun jaat ihmisten tarpeita vastaavaa informaatiota ilmaiseksi, he muistavat yrityksesi myös seuraavaa ostopäätöstä tehdessään.

Esimerkiksi graafiseen suunnitteluun erikoistunut yritys voisi jakaa verkkosivuillaan yritysten käytettäväksi erilaisia pdf-muodossa jaettavia lomakepohjia tai vaikkapa PowerPoint-tyylitiedostoja.

Niille löytyisi varmasti käyttöä monessa mikroyrityksessä, joilla ei ole vielä varaa ammattilaisten suunnittelupalveluihin. Näin ilmaiseksi jaettu informaatio auttaa uutta mikroyritystä ratkaisemaan ainakin yhden käytännön ongelman.

Kun ilmaisia lomakkeita ja asiakirjapohjia käyttänyt yritys kasvaa ja alkaa menestyä, kääntyy yritysjohtaja todennäköisesti tutun suunnittelutoimiston puoleen tilatakseen yrityksen ilmettä vastaavat lomakkeistot tai PowerPoint-pohjat.

Näin ilmaisten tiedostojen jakaminen luo suunnittelutoimistolle pysyvää kilpailuetua!

Bloggaajat linkittävät mielellään kuviin ja multimediaan

Sisältömarkkinointi on hakukoneoptimoinnin kannalta tehokasta — bloggaajat linkittävät mielellään hyvään sisältöön. Hyödylliseen sisältöön osoittavat linkit

  • tuovat sivustollesi kiinnostuneita kävijöitä
  • parantavat sivuston hakukonenäkyvyyttä

Ilmaiset taustakuvat, hyödylliset tiedostopohjat sekä videot ja ilmaiseksi ladattavat äänitiedostot ovat tässä suhteessa vielä paljon pelkästä tekstistä koostuvia sivuja tehokkaampia.

Sivuston sisällön parantaminen ja monipuolistaminen ei useinkaan näy välittömästi sivuston kävijämäärissä. Joskus näinkin voi käydä, jos Twitterin ja Facebookin käyttäjät alkavat jakaa ystävilleen linkkejä yrityksesi sivuille.

Sisältömarkkinointiin kannattaa kuitenkin suhtautua pitkäjänteisenä toimintana. Kyse on strategiasta, joka tekee tulosta tilikaudesta toiseen.

Plussat
+ kuvat, videot ja musiikki täydentävät tekstiä
+ ne voivat ratkaista käytännön ongelmia
+ ne saattavat kerätä huikean määrän linkkejä

Miinukset
– sisällöntuotanto vaatii teknistä osaamista ja voi olla kallista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *