Kotisivut koneelta verkkoon — webbihotellin asiakkaaksi

office-820390_640Yrityksesi kotisivuista ei ole juurikaan iloa, jos sivut majailevat vain omalla tietokoneellasi. Ainutlaatuinen sisältö ja ammattimainen ulkoasu eivät autatekemään tulosta, elleivät kotisivut ole verkossa kaiken kansan — ja tulevien asiakkaiden — ihailtavana.

Tässä vaiheessa kotisivujen sisällön pitäisi jo siinä kunnossa, että sen voi julkaista.  Huolehdi kuitenkin siitä, että alusta alkaen kotisivujen tärkein sisältö on sivustolla.

Sisältö ja ulkoasu

Muistat varmaankin kolmen kohdan ohjeen: kerro mitä myyt, mistä asiakas voi ostaa ja miksi asiakkaan kannattaa ostaa juuri sinulta. Kun sivusto vastaa näihin kysymyksiin, ei sisältö voi olla kovin pahasti pielessä.

Sisällön lisäksi sivuston ulkoasun pitäisi näyttää luottamusta herättävältä. Kotisivujen ulkoasua on tietysti mahdollista korjailla jälkikäteen. Tärkeintä on, että saat yrityksesi kotisivut verkkoon mahdollisimman nopeasti.

Hanki huone webbihotellista

Kotisivujen julkaisemiseksi yrityksesi on vuokrattava virtuaalinen huone jostakin webbihotellista. Webbihotellit järjestävät palvelintietokoneen, kovalevytilan, palvelinohjelmistot ja verkkoyhteydet yritystäsi varten. Myös verkko-osoitteen hankkiminen onnistuu helposti webbihotellin kautta.

Webbihotellien palvelu- ja hintataso vaihtelee suuresti. Mikroyritykselle ja useimmille alkaville yrityksille riittää halvin mahdollinen palvelupaketti. Edullisimmillaan vuosi webbihotellissa maksaa vaivaiset kolmisenkymmentä euroa. Tähän hintaan saat myös tukun sähköpostiosoitteita yrityksesi käyttöön.

Kun yrityksesi toiminta alkaa kasvaa, saattaa sivustolla kävijöiden määrä nousta suureksi. Edulliset webbihotellit selviävät kuitenkin hyvin jopa tuhansista kävijöistä vuorokaudessa.

Kun kävijämäärä kasvaa, vaihda huone isompaan

Jos kävijämäärät nousevat tätä suuremmiksi, voit yleensä päivittää webbihotellin palvelupaketin aikaisempaa suuremmaksi. Aloittavan yrityksen on kuitenkin turha maksaa ylikapasiteetista.

Yrityksesi kotisivut on vielä siirrettävä webbihotellin kovalevylle kotisivujasi varten varattuun hakemistoon. Siirtäminen onnistuu esimerkiksi ftp-tiedonsiirto-ohjelman avulla. Pienet sivustot siirtyvät kätevästi myös webbihotellien selainpohjaisten hallintatyökalujen avulla.

Kun sivusto on siirretty webbihotelliin, on yrityksesi sivusto vihdoin nykyisten ja tulevien asiakkaidesi arvioivan katseen kohteena. Toivottavasti yrityksesi kotisivut auttavat yritystäsi tekemään tulosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *