Yrityksen nettisivusto on helppo lisätä Googleen

mac-459196_640Kun perustin Apusanan, alkoi puhelimeni soida useammin kuin koskaan aikaisemmin. Valitettavasti kyse ei ollut asiakkaista, vaan kylmäsoitoista uudelle yrittäjälle.

Onneksi olin varautunut tähän. Kauppalehden keskustelupalstoilta olin oppinut, että erilaiset viralliselta kuulostavat yritysrekisterit alkavat soitella heti, kun puhelinnumero on julkaistu YTJ-rekisterissä. Näin kävikin.

Useimmat epämääräiset yritysrekisterit kehuvat pahaa-aavistamattomille uusyrittäjille, että heidän rekisterinsä ansiosta yritys löytyy nopeasti myös Googlella.

Älä maksa yritysrekistereille turhasta!

Pääsystä Googlen hakemistoon on kuitenkin turha maksaa mitään, sillä jokainen yrittäjä selviytyy sivuston lisäämisestä hakujätin tietokantaan alle minuutissa.

Kaikenkirjavilla yritysrekistereillä ei ole tässä suhteessa minkäänlaista kilpailuetua, saati sitten portinvartijan asemaa. Myydystä palvelusta ei ole aloittavalle yritykselle mitään hyötyä, mutta tätä uudet yrittäjät eivät vielä tiedä.

Jos vaivauduin keskustelemaan kaupustelijoiden kanssa lainkaan, kerroin saavani itse Apusanan kahdessa päivässä Googleen. Omaa aikaa tähän menee vain hetki. Sama onnistuu myös sinun yritykseltäsi.

Lisää yrityksesi nettisivut Googleen itse

Googlella on helppokäyttöinen lomake, jonka avulla lisäät yrityksesi Googlen tietokantaan.

  1. Anna lomakkeen kohtaan URL yrityksesi www-sivujen verkko-osoite (esimerkiksi http://apusana.fi).
  2. Kohtaan Comments voit lisätä sivuja kuvaavia hakusanoja. Tällä ei ole merkitystä Googlen hakutulosten kannalta. Halutessasi voit jättää kohdan myös tyhjäksi.
  3. Lopuksi todistat olevasi ihminen kirjoittamalla kuvassa esiintyvät kirjaimet lomakkeen kolmanteen kohtaan.
  4. Klikkaa painiketta Add URL.

Muutaman päivän kuluttua yrityksesi nettisivut ovat mukana Googlen jättimäisessä tietokannassa. Helpoimmin tarkistat tilanteen tekemällä Google-haun: site:yrityksenosoite.fi.

Hakutuloksena saat luettelon Googlen analysoimista yrityksesi nettisivuista. Yleensä ilmoittamani sivut ovat päätyneet Googlen hakemistoon parissa päivässä — joskus taas menee pari päivää pitempään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *